Tre montører fra Sternberg VSS installerer en varmepumpe

Hvorfor skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe?

Når du vælger en luft til vand varmepumpe til at opvarme din bolig og dit brugsvand, opnår du maksimal varmekomfort, og du kan spare mange penge på varmebudgettet.

Du bliver uafhængig af fossile brændstoffer, når du udnytter naturens vedvarende og gratis energiressourcer fra omgivelserne optimalt. Luft til vand varmepumper genbruger den energi, som solen genererer i luften, og er dermed en perfekt og bæredygtig varmeløsning, hvor du vil reducere dine varmeudgifter betragteligt sammenlignet med specielt oliefyr, el og naturgas.

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

Luft til vand varmepumpen arbejder i et kredsløb, hvor kølemidlet cirkulerer:

1) I fordamperen optager kølemidlet energien fra luften og fordamper. Kølemidlet ændres fra flydende form til damp

2) Nu øges trykket og temperaturen, hvorved energien frigives

3) Kølemidlet bliver igen flydende, og der frigives energi, som afgives til varmeanlægget

4) Trykket reduceres til slut i ekspansionsventilen, samtidig med at kølemidlet afkøles. Det betyder at kredsløbet nu kan starte forfra ved 1) og igen optage energi til systemet

Korrekt montering af din varmepumpe

En luft til vand varmepumpe består af minium 2 dele. Det er vigtigt at installationen bliver foretaget korrekt.

Sternberg VVS & Gasteknik tilbyder kompetente og erfarne eksperter inden for området. Vi er både VE godkendt installatør, vi er medlem af VarmePumpeOrdningen (VPO) og Tekniqs garantiordning: Din sikkerhed for, at alt arbejde udføres korrekt i forbindelse med installation og montering af din varmepumpe.

Giv os et ring på telefon 47 17 92 28 eller udfyld vores kontaktformular, så kontakter vi dig for et uforpligtende tilbud .

Det får du, når du vælger et luft til vand varmepumpeanlæg:

Lav varmeregning

Effektiv drift med udnyttelse af vedvarende og gratis energi = En lav varmeregning.

Pladsbesparende anlæg

Udenfor placeres udedelen. I boligen monteres indedelen, som er på størrelse med et køleskab.

Miljøvenlig varme

Bliv uafhængig med vedvarende energi. Hjælper dig med at passe på vores klima.

Totalløsning

Overskuelig varmeløsning der opvarmer både din bolig og dit brugsvand.

Lydsvag drift

Markedets mest lydsvage varmepumper - ingen gener for dig eller dine naboer.

Energieffektiv varme

Leverer typisk 3-5 gange så meget varmeenergi, som den bruger i el.

Typiske spørgsmål fra vores kunder

 • Giver en luft til vand varmepumpe varme nok til hele mit hus?

  Ja, hos Sternberg VVS & Gasteknik kommer vi altid ud og besigtiger din bolig, og vi laver en nøjagtig dimensionering, så du kan være sikker på, at dit behov for varme og varmt vand dækkes.

  Du er velkommen til at kontakte os på telefon 47 17 92 28, for at lave en aftale for et uforpligtende besøg.

  Hvis du gerne vil vide lidt om, hvad du skal forvente, at en luft til vand varmepumpeinstallation koster til din bolig, kan du starte med at prøve vores  >prisberegner

 • Kan luft til vand varmepumpen udvinde varme i frostvejr?

  Hos Sternberg VVS og Gasteknik tilbyder og installerer vi kun driftssikre luft til vand varmepumper i højeste kvalitet. Varmepumperne er udviklet til det danske klima og leverer varme og varmt vand helt ned til 25 graders frost. Effektiviteten er dog ikke lige så høj, når der er hårde frostgrader udenfor. Varmepumperne har en indbygget elpatron, som så træder træder til og sørger for, at din varmekomfort ikke forringes. Det betyder også, at der bruges lidt mere strøm.

  Derfor kan du faktisk med fordel overveje en hybridløsning med en sekundær varmekilde. Du får rådgivning, og vi laver beregningerne til dig, så du får lige præcis den varmepumpeløsning, der passer til dig – og aldrig kommer til at mangle hverken varme eller varmt vand. Den sekundære varmekilde kan eksempelvis være et gasfyr, som kan træde til, hvis varmpumpens elforbrug belastes for meget. En brændeovn er også en udmærket hjælp om vinteren.

 • Skal man have et lovpligtigt eftersyn af sin varmepumpe?

  Ja, hvis du har et varmepumpeanlæg, der indeholder mere end 1 kg. kølemiddel, kræver Miljøstyrelsen, at det serviceres én gang årligt af en sagkyndig. Sternberg VVS & Gasteknik har de fornødne kompetencer, erfaringer og godkendelser til at foretage eftersyn og vedligeholdelse af din luft til vand eller jordvarmepumpe. Det årlige eftersyn bidrager til at varmepumpen bibeholder den optimale drift, og til at energiforbruget holdes nede.

  Du skal være opmærksom på, at de lokale myndigheder kan kræve dokumentation for tilsynet. Tegner du et serviceabonnement hos Sternberg VVS- & Gasteknik, er dit kontrolkort fra det årlige eftersyn i begge tilfælde din dokumentation for, at disse krav er fulgt. Læs mere om vores serviceaftaler ved at følge dette >link

  Sternberg VVS & Gasteknik har over 50 års erfaring indenfor salg, installation og servicering af varmeløsninger – Vi er VE-godkendt installatør, medlem af VarmePumpeOrdningen og Tekniq Garanti – det betyder tryghed og sikkerhed for dig som kunde.

  Vi er certificerede partnere og forhandlere af bl.a. følgende varmepumper: Vølund, Vaillant og Bosch. Skulle du ønske et andet mærke, så rådgiver vi dig gerne omkring dette.

En lille grøn plante spirer i en bunke mønter

En god og grøn investering i fremtiden

Det kan godt betale sig at tænke miljøvenligt med et luft til vand varmepumpesystem. Du får et effektivt varmeanlæg, som giver dig maksimal varmekomfort med en lang levetid i mange år fremover. Ikke mindst hjælper du også med til at passe på vores klima, når du anvender naturens fri og gratis ressourcer optimalt.

Din tilbagebetalingstid på en luft til vand varmepumpe vil sikkert være under 10 år, og du kan du gå ud fra, at varmepumpen holder op til cirka 20 år.

En varmepumpe er en god investering. Du får billig opvarmning året rundt, og du vil ofte kunne halvere din nuværende varmeregning.

Husk det lovpligtige serviceeftersyn
Lav en serviceaftale på din varmepumpe

Hovedeftersyn
med fri tilkaldeservice

1-årig serviceaftale på luft til vand varmepumpe
inkl. 1 hovedeftersyn og fri tilkaldesservice
Pris 2.340 kr. inkl. moms.

Hovedeftersyn
uden fri tilkaldeservice

1-årig serviceaftale på luft til vand varmepumpe
inkl. 1 hovedeftersyn - uden fri tilkaldesservice
Pris 1.650 kr. inkl. moms

Få et uforpligtende tilbud på en ny luft til vand varmepumpe

Vi står klar med råd og vejledning samt et uforpligtende tilbud på installation og service af din luft til vand varmepumpe. I beskedfeltet kan du skrive dine spørgsmål eller beskrive den opgave, du gerne vil have udført. Vedlæg også gerne billeder.

Du er også velkommen til at ringe til os på 47 17 92 28.

Vi samler på tilfredse kunder
Finalist til Årets Håndværker 2024 i kategorien Årets VVS'er.

thm29112022