Hvorfor skal jeg vælge en jordvarmepumpe?

Hvis du ønsker at energioptimere din bolig, er en jordvarmepumpe et af de mest effektive valg. Jordvarme er en opvarmningskilde, som er både miljøvenlig og kan spare dig for mange udgifter til el. Et jordvarmeanlæg reducerer dit energiforbrug betragteligt.

Har du plads i haven til at få nedgravet jordslanger eller en sonde, og giver din kommune tilladelse til etablering af jordvarmeanlæg, så er der kun gode grunde til at overveje at lade et bæredygtigt og energieffektivt jordvarmeanlæg opvarme din bolig og dit brugsvand.

Hvordan fungerer en jordvarmepumpe?

Et jordvarmeanlæg har en højere effektivitet, og du får dermed også en lidt lavere varmeregning i forhold til en luft til vand varmepumpe, idet en slange fyldt med væske lægges i en altid frostfri dybde i jorden.

Væsken i slangen opvarmes af den energi, som solen afgiver til jorden. Væsken pumpes ind til varmepumpen og videre ind i fordamperen. Nu føres dampen til en kondensator og dernæst en kompressor, hvor trykket og temperaturen øges, inden energien afgives til dit gulvvarmesystem og dine radiatorer via dit centralvarmeanlæg.

Når væsken har afgivet sin varme til systemet i varmepumpen, løber den tilbage til slangen ude i jorden, hvor processen gentages.

Med en jordvarmepumpe får du:

Bæredygtig varme

Opvarm din bolig med naturens gratis og fri ressourcer fra din egen have.

Lave varmeudgifter

Spar op til 50% på varmeregningen ved at skifte til vedvarende energi.

Optimal udnyttelse

Korrekt dimensionering af anlæg og jordslanger i din have = optimal varmeløsning.

Nærmest lydløs drift

Nyeste og innovativ teknologi med lydsvag drift, som ikke generer omgivelserne.

Fremtidssikker varme

Grøn varmeløsning med lave serviceudgifter - for nybyg og renovering.

Energioptimering

Komplet varmeanlæg - opvarmer din bolig og dit brugsvand effektivt og året rundt.

Få vedligeholdt din jordvarmepumpe
Husk det lovpligtige serviceeftersyn

Hovedeftersyn
med frie udkald

1-årig serviceaftale på jordvarmepumpe
inkl. 1 hovedeftersyn og fri tilkaldeservice
Pris 2.340 kr. inkl. moms.

Hovedeftersyn
uden frie udkald

1-årig serviceaftale på jordvarmepumpe
inkl. 1 hovedeftersyn - uden fri tilkaldeservice
Pris 1.650 kr. inkl. moms

Typiske spørgsmål fra vores kunder

 • Giver en jordvarmepumpe varme nok til hele mit hus?

  Ja, hos Sternberg VVS & Gasteknik kommer vi altid ud og besigtiger din bolig og laver en nøjagtig dimensionering, så du kan være sikker på, at dit behov for varme og varmt vand dækkes.

  Du er velkommen til at kontakte os på telefon 47 17 92 28, for at lave en aftale for et uforpligtende besøg.

  Hvis du gerne vil vide lidt om, hvad du skal forvente, at et jordvarmeanlæg koster til din bolig, kan du starte med at prøve vores  >prisberegner

  Med en jordvarmepumpe er du helt sikker på at få en varmeløsning, der kan opvarme hele din bolig og alt dit brugsvand.

 • Kan jordvarmepumpen udvinde varme i frostvejr?

  En jordvarmepumpe udnytter solens akkumulerede varme i jorden. Der lægges jordslanger i en altid frostfri dybde på 1-1,3 meter. Et jordvarmeanlæg har en meget høj effektivitet, og du kan dermed effektivt dække behovet for varme og varmt vand både sommer og vinter. Sammenlignet med en luft til vand varmepumper, får man med en jordvarmepumpe dermed et lavere elforbrug.

  Hos Sternberg VVS og Gasteknik tilbyder og installerer vi kun driftssikre jordvarmepumper i højeste kvalitet. Jordvarmepumperne er udviklet til det danske klima og leverer effektivt og uden problemer varme og varmt vand helt ned til 25 graders frost.

   

   

 • Skal man have et lovpligtigt eftersyn af sin jordvarmepumpe?

  Ja, hvis du har et varmepumpeanlæg, der indeholder mere end 1 kg. kølemiddel, kræver Miljøstyrelsen, at det serviceres én gang årligt af en sagkyndig. Sternberg VVS & Gasteknik har de fornødne kompetencer, erfaringer og godkendelser til at foretage eftersyn og vedligeholdelse af din luft til vand eller jordvarmepumpe. Det årlige eftersyn bidrager til at varmepumpen bibeholder den optimale drift, og til at energiforbruget holdes nede.

  Du skal være opmærksom på, at de lokale myndigheder kan kræve dokumentation for tilsynet. Tegner du et serviceabonnement hos Sternberg VVS- & Gasteknik, er dit kontrolkort fra det årlige eftersyn i begge tilfælde din dokumentation for, at disse krav er fulgt. Læs mere om vores serviceaftaler ved at følge dette >link

  Sternberg VVS & Gasteknik har over 50 års erfaring indenfor salg, installation og servicering af varmeløsninger – Vi er VE-godkendt installatør, medlem af VarmePumpeOrdningen og Tekniq Garanti – det betyder tryghed og sikkerhed for dig som kunde.

  Vi er certificerede partnere og forhandlere af bl.a. følgende varmepumper: Vølund, Vaillant og Bosch. Skulle du ønske et andet mærke, så rådgiver vi dig gerne omkring dette.

Få et uforpligtende tilbud på en ny jordvarmepumpe

Vi står også klar med råd og vejledning. I beskedfeltet kan du skrive dine spørgsmål eller beskrive den opgave, du gerne vil have udført. Vedlæg også gerne billeder.

Vi samler på tilfredse kunder
Finalist til Årets Håndværker 2024 i kategorien Årets VVS'er.

thm29112022