Installationseftersyn
og el-tjek

Få et professionelt el-tjek af din bolig

Det kan være svært at finde overblikket over de mange typer af installationer som der er i din bolig og det kan være endnu mere svært at vide hvordan tilstanden er på installationerne i hjemmet, hvis ikke man er fagmand inden for el-området.

Ved et el-tjek og installationseftersyn af dine installationer i hjemmet hos Sternberg, kigger vi på om de produkter/installationer, som du har, for det første virker som de skal, men også om de er farlige og om der eventuelt er tilløb til problemer.

Vi gennemgår dine elinstallationer grundigt og sikrer os at de er lovlige og sikre. Vi kigger bl.a. din el-tavle igennem og skiller nogle enkelte ting ad for at kunne få en mere visuel kontrol af dine elinstallationer.

Ved at få et eltjek af Sternbergs autoriserede elektrikere kan du være sikker på grundighed og kvalitet, og du kan derfor efter vores besøg føle dig tryg og sikker ved at dine elinstallationer fungerer optimalt og er sikkert installeret.

Hos Sternberg er vores fagmænd veluddannede, autoriserede elektrikere med flere års erfaring inden for installationseftersyn og udførelse af el-arbejde. Vi ved hvilke problemer der er typiske for installationer i hjemmet og hvilke love og regler der gælder på området.

Ønsker du at vide mere om vores installationseftersyn og pris på el-tjek, kan du kontakte os enten via kontaktformularen i bunden af siden eller ved at ringe til os på 47 17 92 28.

OBS! Hos Sternberg udfører vi IKKE det lovpligtig el-eftersyn, der er obligatorisk ved salg af bolig. Vi kommer dog gerne ud og udfører det el-arbejde der eventuelt skal udføres.

Hvornår har du sidst fået tjekket din boligs elinstallationer?

Det er de færreste, der kender til risikoen ved gamle, slidte og desværre ofte ulovlige elinstallationer i hjemmet. Mange tænker ikke over det, men dine elinstallationer har som alt andet i din bolig også brug for fornyelse og blive tjekket igennem med jævne mellemrum.

Hos Sternberg anbefaler vi vores kunder at de løbende får tjekket deres elinstallationer.

Du kan selv tjekke nogle ting i hjemmet ved for eksempel at sørge for at dine elinstallationer holdes fri fra skidt og snavs og at dine elinstallationer fungerer som de skal og ikke har tydelige skader. Husk også altid at følge brugsanvisningen for dine elektriske produkter og elektronisk udstyr.

Mange af de typiske fejl med installationer er dog svære at finde, hvis man ikke er fagmand, da det ofte er det der ikke er synligt, der kan være det farlige. Vi anbefaler derfor at man får et el-tjek hos en autoriseret elektriker.

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside advarer de om faren ved gamle eller uautoriserede elinstallationer. Fejl i elinstallationer kan både give stød og forårsage brandfare. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er ulovlige elinstallationer årligt skyld i flere hundrede brande og forsikringen dækker ikke, hvis der opstår ulykker eller uheld som følge af en ulovlig elinstallation.

Det kan derfor både være farligt og blive dyrt at have ulovlige installationer i sit hjem. Står du overfor en renovering af din bolig, så kan det være en god idé samtidigt at udskifte de gamle elinstallationer. Ud over at højne sikkerheden i hjemmet øger nye, sikre elinstallationer også værdien af din bolig.

Hvad består et el-tjek af?

Hos Sternberg laver vi el-tjek og installationseftersyn i alle typer hjem, så du kan føle dig tryg ved at dine elinstallationer er installeret korrekt og at de fungerer som de skal. Det kan for eksempel være i forbindelse med renoveringsprojekter, hvor man ønsker at sikre sig, at alle elinstallationer er installeret korrekt.

Rigtig mange hjem har i dag stadig ulovlige elinstallationer. Det kan være i boliger af ældre dato, der ofte har installationer af ældre dato eller nybyggede/nyrenoverede boliger, hvor el-arbejdet ikke er udført af en autoriseret elektriker.

Et el-tjek består af en gennemgang af din boligs elinstallationer, hvor vi tjekker om der gemmer sig nogle ulovlige installationer eller funktionsfejl ved elinstallationerne, og om der skal laves nogle forbedringer for at forbedre sikkerheden og funktionen i dine elinstallationer.

I forbindelse med et el-tjek og installationseftersyn får du et prisoverslag på at udarbejde de fejl og mangler vi eventuelt måtte finde i forbindelse med el-tjekket.

Vi udfører IKKE det lovpligtig el-eftersyn, der er obligatorisk ved salg af bolig. Vi kommer dog gerne ud og udfører det el-arbejde der eventuelt skal udføres. Vi udfører el-tjek, der ikke er lovreguleret under de samme vilkår som el-eftersynet.

Hvilket el-arbejde må du selv lave i hjemmet?

På Sikkerhedsstyrelsen hjemmeside rådgiver de om hvilket el-arbejde man som privat person selv må udføre i hjemmet.

Du må gerne tilslutte installationer som køleskab og komfur, hvis du har en stikprop og det kan gøres uden brug af værktøj. Du må også gerne sætte forsats på stikproppen eller udskifte stikproppen, så den passer til stikkontakten.

Du må gerne selv montere lamper i eksisterende udtag og trække ledninger fra stikkontakter eller fra lampeudtag. Du må også gerne udskifte stikkontakter, hvis der er stikkontakt i forvejen og skifte afbryder i en eksisterende installation.

HUSK ALTID at afbryde strømmen, ikke kun ved at slukke på afbryderen i det rum du arbejder i, men afbryde strømmen helt i din el-tavle. Læs mere på www.sik.dk.

Langt det meste arbejde bør dog foretages af fagfolk, hvilket i høj grad skyldes den risiko, der kan være i arbejde med elektricitet, men også at du så kan være sikker på, at installationerne bliver foretaget korrekt og med de nødvendige sikkerhedsmæssige og lovgivningsmæssige forbehold.

Bestil tid til et el-tjek allerede i dag. Kontakt os enten via kontaktformularen i bunden af siden eller ved at ringe til os på 47 17 92 28.

Vil du høre mere om installationseftersyn og el-tjek, eller ønsker du et gratis og uforpligtende tilbud af en af vores kunderådgivere, kan du kontakte os på telefon 47 17 92 28 eller ved at sende os en besked i nedenstående formular

  Vi udfører VVS-service, VVS installationer, gasfyrsinstallationer, gasfyrsservice, luft til vand varmepumpe-installationer og varmepumpeservice i disse områder:

  Albertslund
  Allerød
  Ballerup
  Ballerup
  Borup
  Brøndby
  Dragør
  Egedal
  Fredensborg 
  Frederikssund
  Furesø

  Gadstrup
  Ganløse
  Gentofte
  Gladsaxe
  Glostrup
  Greve
  Gribskov
  Halsnæs
  Havdrup
  Helsingør
  Herlev

  Hillerød
  Hvidovre
  Hørsholm
  Ishøj
  Jyllinge
  Lejre
  Lillerød
  Lyngby-Taarbæk
  Maløv
  Roskilde
  Rudersdal

  Rødovre
  Slangerup
  Smørum
  Solrød
  Stenløse
  Tårnby
  Tåstrup
  Vallensbæk
  Viby
  Ølstykke